Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Gençlerin sizce en önemli sorunu nedir ?

Sonuçlar

Roman hakları için bir araya geldiler
Etkinlik Başlığı: Roman hakları için bir araya geldiler

Etkinlik Tarihi: 22.07.2019

Açıklama

Genç Düşünce Enstitüsü ve Troydem , Avrupa Birliği (AB) Sivil Düşün programı kapsamında hayata geçirdiği ortak projesini gerçekleştirdikleri toplantıyla kamuoyuna tanıttı.

Sivil Düşün AB programı kapsamında ortak hayata geçirilen projeleri ile ilgili olarak SivilDüşün’den yararlanarak bir proje gerçekleştirecek olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını kaydeden Genç Düşünce Enstitüsü Başkanı Muratcan IŞILDAK ise konuşmasında ; “www.romanhaklari.org internet sitesi projesi, ekibimizle birlikte uzun zamandır istediğimiz bir portaldı. Türkiye genelinde Roman hakları üzerine çalışma yürüten sivil toplum kurumlarıyla uzun yıllardır düzenli görüşmeler sağlamaktayız. Ortak üretmiş olduğumuz bu çalışma ile hem Genç Düşünce Enstitüsü hem de  TROYDEM adına ilk ortak hak temelli çalışmamız hayata geçmiştir. Işıldak ; Kurulmuş ve hayata geçmiş olan Hak temelli portalımızın da  mevsimsel işçilik, eğitim politikaları, erken yaşta evlilik, madde bağımlılığı, istihdam gibi konulara öncelik vermenin dışında tüm sivil toplum kurumlarının yaptıkları çalışmalara da yer vereceklerini söyledi.

‘8 Nisan Dünya Romanlar Günü, yasal olarak kabul edilmeli mi?’

“Roman hakları üzerine bireysel ya da dernekler adına çalışmalara yürüten herkesi sitemize davet ediyoruz. Romanlar üzerine yayınlanmasını istediğiniz makale, haber, içerik gibi tüm çalışmalarınızı ‘info@romanhaklari.org’ adresine gönderebilirsiniz. ‘www.romanhaklari.org’ sitesinde ‘8 Nisan Dünya Romanlar Günü, yasal olarak kabul edilmeli mi?’ diye anket mevcuttur. Genç Düşünce Enstitüsü ve Troydem tarafından yürütülecek olan proje, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nün Meclis’te kabulü için ortak çalışmada büyük rol oynayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Romanlar’ın ortak sesini duyurabileceği bir platform

TROYDEM Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Makas, Romanların yaşadıkları sorunlara çözüm arayan tüm sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını proje kapsamında kurdukları ‘www.romanhaklari.org’ isimli internet sitesinde paylaşabileceğini söyledi. Söz konusu sitenin Romanlar’ın ortak sesini duyurabileceği bir platform olarak kurulduğunu dile getiren Makas, “Roman hakları üzerine bireysel ya da dernekler adına çalışmalara yürüten herkesi sitemize davet ediyoruz” dedi.