Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Gençlerin sizce en önemli sorunu nedir ?

Sonuçlar

Aileye Dönüş Psikososyal Destek Modelleme Projesi

Koruncuk Vakfı, Türkiye’nin aile ve çocuk yeniden birleşme sürecindeki sosyal politikalarına katkıda bulunmak üzere ülkemize özgü bir model geliştirmek amacıyla başlattığı Aileye Dönüş Psikososyal Destek Modelleme Projesi’nin gelişiminin anlatıldığı ve Avrupa’dan katılımcılarla iyi uygulamaların tartışıldığı sempozyum, 13-14 Mart tarihinde gerçekleştiriliyor.

“Aileye Dönüş Psikososyal Destek Modelleme Projesi”, Koruncuk Vakfı’nın Belçikalı L’accueil ortaklığı ve AB desteği ile Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığının koordinasyonunda, Sivil Toplum Diyaloğu Programı’nın Beşinci Hibe Dönemi kapsamında yürütülüyor. Proje kapsamında Belçika ve Almanya gibi Avrupa Birliği ülkelerinde sosyal hizmet ve aile bakım modelleri incelenerek, yeniden birleşme sürecinde aile ve çocuk için kalıcı bir sistem geliştirilmesi amaçlanıyor.

Sempozyumun açılışında konuşan Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür V. Bülent Özcan, AB Başkanlığı olarak sivil toplum kuruluşlarını kadından çocuğa, eğitimden çevreye, enerjiden girişimciliğe kadar birçok alanda yürütülen hibe projeleriyle desteklediklerinin altını çizdi.

Koruncuk Yönetim Kurulu Başkanı Av. Figen Özbek,  “Koruncuk Vakfı olarak yaptığımız tüm faaliyetlerde, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Çocuk Koruma Kanunu’nda da belirtildiği gibi çocuğun yüksek yararını gözetiyoruz. Aileye Dönüş Projesi ile ülkemizde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen ve devlet kurumu bakımından biyolojik ailesi veya koruyucu aile yanına dönen çocuklarımız için yapılan çalışmalara katkı koymak; dünyadan iyi örnekleri inceleyerek çocuğun güvenliğini önceliklendiren bir dönüş modeli oluşturmak için önemli bir adım atmış olduk. Sürdürülebilir ve sistematik çalışmalar ile çocuklarımızın sevgi, şefkat ve güven içinde büyüyecekleri aile ortamını oluşturmak mümkün. Bunun için ilgili tüm paydaşlarla işbirliği yapmaya her zaman hazırız,” dedi.